CO-ZERO_TÁRS ORIGÓK / haimey

2021. 10. 27. – 11. 16.
CO-ZERO/ TÁRS ORIGÓK – haimey
Nedves integritásban minden társuló nullpont porózus. ’Wet-togetherness’, mint a hidrofeminizmus származékszava, jelöli a test heterogenitását és egyben egy olyan formációt, amely meghaladja az emberiség atomizált fennállásának foglalatjait – a testek egyetlen kollektív víztestbe tartoznak, ilyenformán transz és területi létezők egyszerre.

A 13. Sanghaji ’in crescendo’ Biennálé befolyására a képzőművészetben is testesítésre kerül a wet-togetherness, melyek túlmutatnak nemzeten alapuló mintákon vagy egyáltalán a humanizmuson.

A Co-zero installálásával telepítésre kerül a vizes-összetartozás absztrakciója is, így alakot kapnak az olyan általános állapotok, mint a bomlás, az eltömődés, vagy az oppozíció. A kiállított művekkel porozitásukban terjesztjük elő az átható rációt, hogy hidro-szubjektumként miként is lehetséges létesíteni egy szolidáris relációt.

—–

EN:
CO-ZERO – haimey (Haibo Illés, Richárd Melykó)

All co-zero are porous in wet integrity. ’Wet-togetherness’, as a derivative of hydrofeminism, it denotes the heterogeneity of the body and at the same time a formation that transcends the frame of the atomized existence of humanity – water bodies belong to the collective body of water, trans and territorial existences at the same time.

As a result of the 13th Shanghai „in crescendo” Biennale, wet-togetherness is also embodied in the fine arts, it goes beyond nation-based patterns or even humanism.

By installing Co-zero, the abstraction of wet-togetherness is also installed, so that general conditions – such as decay, clogging, or opposition – takes shape. We present in their porosity the penetrating rationality of how it is possible to establish as hydro-subject to purpose solidarity relation.